Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο εμπορικό πρόγραμμα

Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο εμπορικό πρόγραμμα

Με τη νέα πραγματικότητα που θα ισχύσει από το 2021 για τις επιχειρήσεις λόγω της υποχρεωτικής διαβίβασης των παραστατικών στην πλατφόρμα myData όλοι οι επαγγελματίες καλούνται να προμηθευτούν ένα πρόγραμμα εμπορικής διαχείρισης ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εκδίδουν τα παραστατικά τους.

Πώς μπορεί, όμως, ο επιχειρηματίας να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα για τις δικές του ανάγκες; Το πρώτο που πρέπει να λάβει υπ’όψιν του ένας επαγγελματίας είναι αν δραστηριοποιείται μόνο στον τομέα της χονδρικής πώλησης ή και της λιανικής πώλησης. Αν μιλάμε για έναν επαγγελματία που χρειάζεται να εκδίδει απλώς παραστατικά για παροχή υπηρεσιών, ένα απλό πρόγραμμα όπως η Τιμολογιέρα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Σε περίπτωση που ο επαγγελματίας θελήσει να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στη λιανική πώληση, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ηλεκτρονικής τιμολόγησης δίνει τη δυνατότητα να εκδίδονται και παραστατικά λιανικής πώλησης και μάλιστα, μπορεί να συνδεθεί και με φορολογικό μηχανισμό.

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες που διαθέτουν ήδη μια ταμειακή μηχανή στο κατάστημά τους κι έτσι ένα πρόγραμμα εμπορικής τιμολόγησης χωρίς φορολογικό μηχανισμό μπορεί να αρκεί για να καλύψει τις δικές τους ανάγκες. Άλλες επιχειρήσεις, βέβαια, ίσως επιλέξουν να εκδίδουν όλα τα παραστατικά τους από το εμπορικό πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένων και των αποδείξεων λιανικής οπότε σε εκείνη την περίπτωση θα είναι απαραίτητη η αγορά ενός συμβατού φορολογικού μηχανισμού.

Ορισμένες επιχειρήσεις, όμως, δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες τους εκδίδοντας απλώς παραστατικά για λιανική και χονδρική πώληση αλλά χρειάζονται και ένα πρόγραμμα με διαχείριση αποθήκης ώστε να έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τις ποσότητες των προϊόντων που υπάρχουν στην αποθήκη τους. Το καταλληλότερο πρόγραμμα για τέτοιου είδους επιχειρήσεις είναι το i-Customers Plus που μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες μιας τέτοιας επιχείρησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαθέτει και πολλά επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που μπορούν να διευκολύνουν τη λειτουργία της επιχείρησης όπως διαχείριση ραντεβού, διαχείριση αξιογράφων και στατιστικά στοιχεία.

Στην εποχή μας, βέβαια, όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τον σημαντικό ρόλο που παίζει η ύπαρξη ενός ηλεκτρονικού καταστήματος για μια επιχείρηση. Η κατασκευή ενός eshop έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα κέρδη αλλά και να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί η επιχείρηση ακόμη και κατά την περίοδο ενός lockdown. Έτσι, ορισμένες επιχειρήσεις επιθυμούν να διασυνδέσουν το εμπορικό πρόγραμμα που χρησιμοποιούν με το eshop τους για πιο εύκολη έκδοση παραστατικών και για άμεση αφαίρεση των πωληθέντων προϊόντων από την αποθήκη είτε αυτά αγοραστούν από το φυσικό κατάστημα είτε από το ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το σημαντικότερο που πρέπει να λάβει κάποιος υπ’όψιν του όταν ενδιαφέρεται να συνδέσει το πρόγραμμά του με ένα eshop είναι αυτή η σύνδεση να είναι αξιόπιστη και χωρίς τεχνικά προβλήματα. Ένα από τα πιο αξιόλογα και εγγυημένα προγράμματα της αγοράς που μπορούν να καταφέρουν αυτή τη διασύνδεση με επιτυχία είναι το Moneyfest.  Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι κατάλληλο για εταιρείες με πολλές απαιτήσεις καθώς διαθέτει πολλά μοναδικά χαρακτηριστικά όπως λειτουργία ως POS, απομακρυσμένη χρήση και πολλά άλλα.

Πριν επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα για τη δική σας επιχείρηση, σκεφτείτε καλά τις απαιτήσεις που έχει η δική σας επιχείρηση και επενδύστε σε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα που θα διευκολύνει την επαγγελματική σας ζωή. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε το έμπειρο προσωπικό μας να σας κατευθύνει στην αγορά του κατάλληλου προγράμματος για τις ανάγκες της δικής σας επιχείρησης.